Jij kiest de 10 artiesten voor 10de ‘Festival van de Ambiance’

Op zaterdag 4 december 2021 kan je voor 10de keer terecht in ’t Kuipke Gent voor het ‘Festival van de Ambiance’ en voor deze jubileumeditie mag het publiek mee bepalen welke 10 artiesten een plekje krijgen op het festival. Willy Sommers, Lindsay, De Romeo’s, Jan Smit, Christoff, maar ook 2 Fabiola, Vengaboys, 2 Unlimited en Snollebollekes zijn voorbeelden van artiesten die de voorbije jaren te gast waren op één van de grootste en tevens ook gezelligste Oost-Vlaamse ambiancefestivals.

“Doorheen de jaren heeft het ‘Festival van de Ambiance’, dat op de eerste zaterdag van december plaatsvindt in ’t Kuipke, een trouwe band opgebouwd met de duizenden feestvierders uit Gent en omstreken. Als dank en uit waardering krijgen ze de komende weken de kans om mee te bepalen welke 10 artiesten we op 4 december uitnodigen op onze verjaardagseditie. Via de website kan je vanaf nu stemmen uit een suggestielijst van alle artiesten die in het verleden te gast waren op ons festival. Je kan meerdere kruisjes aanduiden, maar het is ook toegestaan om in het suggestievak één of meerdere artiestennamen in te vullen”, zegt House of Entertainment-organisator Kris Bloemen, die stiekem hoopt op een verrassing. “Bij een aantal artiesten staat ons festival al in optie in hun agenda, omdat we weten dat ze populair zijn en de kans groot is dat er massaal voor wordt gestemd. Als het publiek dat wil, gaan we terug voor een brede muzikale mix met verrassende combinaties én ik hoop dat mensen de moeite nemen om in het lege vakje nieuwe namen voor te stellen die we met open armen mogen ontvangen. De sterkte van het ‘Festival van de Ambiance’ is de combinatie van de omgeving, de artiesten én de unieke ambiancesfeer. Eén keer per jaar draait het op de wielerpiste in het Gentse Citadelpark om de muziek, wordt er in de tribunes en op het staande middenplein meegezongen met de kleppers en topartiesten en zorgt het publiek voor polonaises, gaan ze van links naar rechts, door de knieën of steken ze collectief hun handen in de lucht, want zo plezant is ons festival. Met de verjaardagseditie in het vooruitzicht steken we nog een paar tandjes bij, zodat het weer een onvergetelijke feestavond wordt."

Tickets zijn nu te koop. Omdat het de 10de editie is, zijn er bovendien extra gunstige voorwaarden voor groepen vanaf 10 personen.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie